Aquests vàren ser els ponents i les activitats de l'any 2013:

Ponents de Camins Conscients 2013

Fotos de l'event

ANGELINA NOE, Amposta

 

Facilitadora de Bioenergética: processos somàtics. Participant de la dansa dels 5Ritmes. Creadora de l’espai alternatiu “Arca de Noé” d’Amposta per a oferir tallers, xerrades, cursos relacionats amb el creixement personal i la creativitat.

 

Tot el viscut en el meu camí em va portar a escoltar dins meu, pel que vaig descobrir que cada via de treball personal que tries és una proposta, un romanç en tota regla, amb totes les seves fases, promeses, proves ... parlo avui de camins en què el cos s'expressa, d'experiències subtils allotjades en els músculs, de renéixer de nou a la vida més enllà de les idees...Suposo que em vaig enamorar i vaig descobrir que la dansa em fa lliure.

 

Sessió Pràctica: Moviment cap a la Consciència. Los 5Ritmes de Gabrielle Roth.

 

Us proposo fer una passejada pel mapa dels “5 Ritmes” (Fluit, Stacatto, Caos, Líric i Quietud).

És una dansa lliure i conscient, on el moviment s'expandeix, l'esperit s'activa, la bellesa floreix i la creativitat sorprèn a cada moment. No és necessària experiència. Solament has de portar roba còmoda i ganes de ballar. Contarem amb la col.laboració del DJ Mycle, especialitzat en melodies indie & alternatives

 

Per a més info:  Espai Alternatiu Arca de Noé: c/Jardí 5, 43870 Amposta

Tel.605990774 - Arcadenoe11@gmail.com

OSANA KHARLANOVA, L'Ametlla de Mar

 

Oxana (Rússia, 1967). Pedagoga i psicòloga infantil, professora de ioga i meditació, facilitadora de processos psicocorporals, monitora de dinàmiques corporals, especialitzada en els tractament de l'estrès i dels traumes (T.R.E.), coach en Intel·ligència emocional (I.E.). Amb més de 7 anys de Procés personal i Els últims 5 anys avalat per l'Associació Catalana d'Anàlisi Bioenergètic.

 

Sessió Teòrico-Pràctica: Antistres “Bioenergètica

 

Què son les emocions i els sentiments? Per a què estan en natros i com podem convertir-los en els nostres aliats. En compte de controlar, jutjar, rebutjar i desequilibrar-nos. Aquest tipus d’emocions són com una carrega energètica per el cos, com un pes, que estressa el nostre cos, generant  tensions musculars. Aixís l’estrès acumulat al llarg de la nostra vida no desapareix, s’instaura com una memòria corporal en forma de tensió crònica. 

 

A través d’exercicis especials ajudem a les persones a contactar amb el nostre cos, des bloquejant les tensions musculars que pertorben la nostra Salud, disminuint l’energia personal i limitant la seva motalitat, funció respiratòria i plenitud de vida. Aquesta Xerrada serà també vivencial.

 

Per a més info:  Assoc. de creixement personal "Senda de consciencia"

Tel.691844779 - ehwazdesol@hotmail.com

MARC SENTÍS, L'Ametlla de Mar

 

Organitzador d´espais xamànics( terres de l´ebre) (1999/2003), Facilitador teràpies sistèmiques(2003/2013), Soci fundador del Centre Spirit (2005/2010) ,facilitador en psico teràpia corporal (2007/2013, Coach en I.E (intel·ligència emocional) lideratge amb cavalls (2006/2013), Instructor en Horzen(2010/2011), Equinoterapeuta (2005/2013), Membre i fundador de diferents brootherhood, membre i fundador de l’associació de creixement personal “senda de consciència”.

“El coneixement sols es sabiduria quan es fa carn, quan es viu a través de l’experiència . L´intel.lectualitat per si sola, és com un envàs que no ens deixa penetrar en el autèntic misteri del coneixement “ . 

 

Xerrada: Brotherhood(Consciència Masculina)

 

Imagineu quan un grup d’homes es reuneixen amb una finalitat concreta (guanyar un partit de futbol, per exemple). Aguditzen els sentits, s’organitzen, es sobre motiven, juguen en equip, s'uneixen, lluiten,disfruten, … passió, suó….

 Imagineu ara  aquet mateix grup d’homes que es reuneix amb un diferent objectiu,  créixer i millorar interiorment.

La Brotherhood, es un grup de recolzament per l´autodesarroll i l´autoexpansió i millorament de l´home. L’energia masculina té unes qualitats hermoses i molt valuoses. Tot home està destinat a donar a la vida lo millor de si mateix. Viure en la part fosca de la masculinitat no et permetrà  autodesarrollar-te i donar els teus tresors al món.

Encara que siguem pocs t´espero a la xerrada, per que som molt valuosos.

 

Xerrada: Horzen

 

El contacte amb els cavalls ens proporciona una fabulosa eina per l´autoconeixement. Els cavalls ens ajuden a ser més conscients de les nostres conductes emocionals, mentals i corporals. Com un mirall ens reflex en aspectes de nosaltres mateixos que desconeixíem, d’una forma nítida i sense judicis.

Els contacte conscient amb aquets magnífics animals ens ajuden a connectar amb la nostra confiança, seguretat. Horzen es un mètode novador que ens ajuda a desenvolupar el lideratge interior que ens aporta un contacte real amb la nostra presencia.

 

Per a més info:  Assoc. de creixement personal "Senda de consciencia" 

Tel.657588398 - marcsentis@hotmail.com

MARIA DEL PILAR CENTELLES, L’ Aldea
"Farmacèutica de l’ ànima".

Treballo amb teràpies naturals, sobretot elixirs florals i minerals, plantes medicinals i homeopatia. Amb tots els coneixements adquirits durant els més de 20 anys al servei de la salut de les persones, ara, acompanyo el el camí a la consciència del Ser, amb el poder de la paraula, el treball corporal de les emocions, la meditació guiada i la “màgia” del pèndul.

També organitzo i condueixo tallers sobre:

COS-CONSCIÈNCIA, un espai i temps per a escoltar lo que el dolor encallat al nostre cos vol explicar-nos i, posar-lo al servei de la nostra Salut.

UN CURSO DE MILAGROS, que ens proposa una forma de “re-programar” la nostra ment per a que pensi i crei al servei del Ser.

 

Xerrada: La meva experiència personal amb "un curso de milagros".

 

Preparació d'elixirs florals amb flors de Findhorn i la tècnica de les triades. In situ, amb la possibilitat de preparar-les a qui així ho vulgui. A preu especial per a la jornada.

 

Per a més info: tel.696 449 454 - pilarcent@gmail.com

 

Glòria Juan Segarra, Les Cases d'Alcanar

 

Sóc llicenciada en psicologia i, fins fa relativament poc, pensava que ho era gairebé per casualitat. La formació en Teràpia Holística del Camp del Pensament juntament amb la pràctica de meditació vipassana, va remoure totes les idees i la visió que tenia sobre el patiment, la realitat i, en definitiva,  la manera d’entendre la vida. Sóc terapeuta de THCP des de fa un any i els resultats de la teràpia em semblen revolucionaris.  Estudio els mecanismes científics que expliquen aquesta efectivitat i, tot i que encara hi ha  moltes coses per descobrir i experimentar, tinc la certesa que aquesta  és  una de les rutes en el camí de la salut, l’harmonia, la felicitat i el canvi de consciència universal. 

 

Explicació teòrica i científico-pràctica: RTeràpia Holística del Camp del Pensament

 

Tècnica basada en la desprogramació de traumes inconscients que tenim gravats a la nostra memòria cel·lular. Amb THCP preguntem directament a l’inconscient, a la memòria cel·lular, mitjançant un test de kinesiologia, per a conèixer en quin moment i circumstàncies es va gravar la informació traumàtica, origen del malestar. Això ens permet entendre que cada patiment, ja sigui físic, emocional, cognitiu, energètic, existencial, etc… és tots ells a la vegada, i que ens està ajudant a trobar el camí de la salut. Mitjançant l’elaboració cognitiva de la història, connectant amb el component emocional, estimulant punts energètics i utilitzant conscientment la respiració, es desprogramen els patrons basats en el trauma.

THCP:

Què és? Com funciona? A qui va dirigida? Per què existeixen els malestars i les malalties?  Desprogramació de mecanismes obsolets.  El test de kinesiologia i els meridians energètics. La memòria cel·lular. Estimulació de punts energètics. La ment i el cos, un mateix mecanisme bidireccional. La Inversió del pol energètic. L’expansió de consciència.  

 

Per a més info: tel.616 576 745 

MANEL SALTOR CAMERO, Les Cases d'Alcanar
 

Professor  de meditació Vipassana i Mindfulness.

Practico meditació Vipassana i Mindfulness des de fa més de 20 anys, els últims 10 ensenyant meditació Vipassana per centre i sud Amèrica i Tailandia. Des de fa 3 anys em dedico a impartir diversos tallers de meditació Vipassana i Mindfulness a Catalunya i el País Valencià. Actualment he creat uns tallers modulars de Mindfulness i Psicoteràpia (per a psicoterapeutes), Mindfulsurfer i Mindfulplayer (per l’esport amateur i d’alt rendiment), Mindfulness i Coaching, i estic desenvolupant un d’específic de Mindfulness  pel tractament d’addiccions i toxicomanies.

 

A nivell formatiu, a part d’haver realitzat diversos retirs i formacions de vipassana a diferents llocs d’Europa i Àsia, destaco el període que vaig viure en el monestir Budista Therevada de Suan Mokh, al sud de Tailàndia, on vaig intercalar els meus estudis sobre filosofia Budista, la ment, la metodologia  de meditació Anapanasati i el Vipassana, amb les classes de meditació que, a petició dels meus Mestres (deixebles  d’Ajahan Budhadasa), impartia a diferents escoles de primària i secundària de la regió.

 

Xerrada i Pràctica: Mindfulness i Vipassana

 

Parlarem primer de com funciona la nostra ment i els seus condicionants, el sistema de com percebem  el mon tant interior com exterior, els 8 sentits, i de com la meditació i l’estat Mindfulness (plena atenció) pot reconfigurar la relació que tenim amb aquest  sistema perceptiu, modificant els patrons, mapes neuronals i les seves connexions sinàptiques (Neuroplasticitat). I parlarem de com el vipassana (visió profunda) ens porta cap a ser testimonis,  des del fons de la consciència, de l’espectacle  que es produeix davant nostre cada instant de la nostra vida, a nívell físic, emocional, mental i relacional. És la realitat última.

Al final de la xerrada realitzarem un experiment-pràctica de l’estat Mindfulness,  per poder conèixer des de l’experiència subjectiva què és l’atenció plena,  i farem una pràctica de iniciació a la meditació mindfulness.

 

Per a més info: tel.665 81 40 87 - manelsaltor@gmail.com

SONIA SANCHO, Sant Carles de la Ràpita
 

Profesora de Hatha Ioga. Diplomada per la AEPY.
Formació de ioga pre i post natal i ioga amb nadons amb Tere Puig.
Formada en bodythinking (anatomía experiencial) amb Jader Tolja.
Directora i profesora del centre YOGAMANDIR de St Carles de la Ràpita.

 

Sessió Pràctica: HATHA IOGA. Pràctica de Assanes (postures) i Pranayames obrint el cantal central.

 

Has de vertir amb roba còmoda, 2 peçes per al cos, tipus samarreta i suadera, portar esterilla, zafú de meditació (si tens) o algun tipus de coixí i una manta.

 

Per a més info: Centre Yogamandir - C/La Parra 20, La Ràpita 

tel. 658781626 - soniasanchoyogamandir@gmail.com 

JORDI VILLALONGA, Alcanar

 

37 anys i professor de tai chi al Maset de Sant Carles de la Ràpita. President de l’Associació de Tai-chi – Ioga – Pilates d’Alcanar on imparteix classes de tai chi.

Membre del Club Esportiu Sala Esgrima Amposta on rep classes de tai chi chuan estil tradicional chen i aikido del seu mestre Fidel Font desde l’any 1993.

 

Sessió Pràctica: Tai Chi per parelles

 

El Tai Chi Chuan es un art marcial intern. Perdre la temor a morir i aprendre a fluir amb l’entorn son els principals punts a entendre dins de les arts marcials internes.

El taller anirà dirigit a sentir com flueix el Chi pel nostre cos indiferentment del que podem saber o creure. Es faran exercicis per parelles per sentir aquesta força interna, que sentien els primers guerres que van crear aquest art, fa milers d’anys.

 

Per a més info: Assoc. Taichi-Ioga-Pilates Alcanar - c/Aspirantat Sant Jordi, 5 baixos 

tel.680757445 - jordivillalonga@hotmail.com

 

ELISABETH NADAL i CASTELLÀ, Amposta
 

Monitora de lleure infantil i juvenil, tècnica en educació infantil  i estudiant del post-grau en educació  infantil Waldorf. Treballar amb els nens és la meva vocació i  esporàdicament també realitzo campus i tallers per a nens i nenes a l’espai Arca de Noé, també els faig classes de manualitats artesanals, treballem el fang, el guix i el cartró pedra.

 

El taller de dinàmiques del riure és l’únic que realitzo per a adults, ja que la funció d’aquest és treure al xiquet o xiqueta que tots portem a dins. 
 

Sessió Pràctica: Taller de Dinàmiques del riure

 

És un taller pràctic on es treballa mitjançant la música, el ball i diferents jocs i tècniques de relaxació. Tot plegat ens ajuda a desbloquejar tensions, millorar la comunicació i potenciar l’autoestima. 
 

Us deixo un enllaç més que interessant amb la importància del “ser/pensar positiu”:  http://www.youtube.com/watch?v=JcpLU09EjtI

 

Per a més info: Espai Alternatiu Arca de Noé: c/Jardí 5, 43870 Amposta

Tel. 605 990 774 (Angelina) - Arcadenoe11@gmail.com

DIEGO ACCENSI, Santa Bàrbara
 

Fa més de 20 anys que treballo amb teràpies alternatives, en el meu cas combinant-les en visites privades o els cursos que imparteixo en el meu consultori i a altres llocs d’arreu del país on sem requereix com a Mestre de Reiki en diferents disciplines, Usui, Tibetà, Kundalini, etc. (aprox. 20 de diferents) Mestre d’Usui des de l’any 96.

 

Gran Master Reiki, Master Reiki Usui/ Tibetà, Quiromassatge terapèutic, esportiu, energètic, teràpia en diapasons, gemmes/cristalls, meditació, relaxació, reflexoterapia, constel·lacions familiars.

 

Per a més info: Tel. 679277565 - diegoaccensi@gmail.com

 

 
RAFA BALAGUÉ BAILA, Sant Carles de la Ràpita
 

Master Reiki Shiki Ryoho, Master Reiki tradicional.

Quan vaig descobrir el Reiki, vaig saber que res tornaria a ser igual. Tots els èssers humans tenim la capacitat de canalitzar energia universal, de despertar el nostre camp energetic i ser més conscients de tot el que ens envolta i forma part del nostre dia a dia.

 

Per a més info: Tel. 656234539 - loxikuelo@gmail.com

 

Xerrada i Pràctica de Reiki 

 

Reiki és una forma de teràpia alternativa en la qual s'utilitza la imposició de les mans canalitzant energia universal amb l'objectiu de restablir l'equilibri energètic del receptor. El reiki té més de 2.500 anys d'antiguitat. La persona que practica el reiki transmet l'energia al pacient a través de les seves mans, equilibrant i revitalitzant cada zona del seu cos i, d'aquesta manera, harmonitzant les emocions i els pensaments
 

El taller se basarà en una xerrada informativa sobre el Reiki i els seus beneficis personals. Després de farà una demostració pràctica amb camilla per a la gent que ho vulgui provar.

 

Per a més info: Tel. 656234539 - loxikuelo@gmail.com

.

MÒNICA MIRANDA i MARC JAÉN, Tortosa
 

Amb un llarg recorregut espiritual, cadascun per la seva banda, ens vam trobar a través del Tantra. 

Ara, amb la formació i les eines que hem anat adquirint i experimentant, volem compartir el que el Camí Espiritual del Tantra us pot aportar. Estem per ajudar-vos a expandir la vostra consciència, viure des de l'amor, i caminar cap a la unicitat. 

 

Vivint en el Tantra es reunifica lo masculí (Shiva-Consciència) i lo femení (Shakti-energia), que s’abracen per desaprendre lo après, dissoldre l’ego, reconèixer el veritable Ser i obrir l’accés a viure en la plenitud de lo Diví.

No es tracta d'una teràpia, ni d'un conjunt de tècniques, ni d'una simple filossofia, el Tantra s'ha d'entendre com una opció de vida. 

 

Xerrada sobre Tantra amb exercicis pràctics intercalats

 

Per a més info: Mònica Miranda 676751770 i Marc Jaén 680269460

https://www.facebook.com/EspiritualitatTantraTTEE