top of page

Ponents de Camins Conscients 2018

Aquests vàren ser els ponents i les activitats de l'any 2018:

Fotos de l'event

betlem casanova
BETLEM CASANOVA DOMINGO, Deltebre

Des de ben petita tenia ben clar que em vitalitzava el moviment i la relació amb el cos la qual cosa em va portar a estudiar la llicenciatura d’educació física i a especialitzar-me en diverses tècniques corporals fins que vaig conèixer el Sistema Rio abierto  que  em va ajudar a integrar el cos, el cor, la ment i l’esperit, és a dir a reconèixer-me com un ser únic amb totes les possibilitats, la qual cosa va fer que  seguís aprofudint, explorant i estudiant en aquest sistema i altres que el complementen per seguir creixent i compartint amb altres persones.

En l’actualitat sóc Terapeuta Psicocorporal  i transpersonal del Sistema Río Abierto, membre de Río Abierto Internacional

i formo part de l’equip de formació d’Espanya i Catalunya.

Sessió Pràctica: Moviment harmònic i expressiu segons el "Sistema Río Abierto"

En la nostra sessió de moviment intentarem desidentificar-nos del nostre rol quotidià, legitimar el que sentim i connectar amb l’alegria, la nostra saviesa corporal i tocar la nostra  essència.

Rio abierto és una escola d’ autorealització i de creixement és a dir de desenvolupament humà, de trobada amb l’ésser.

És un sistema de treball que integra la visió psicocorporal amb la creativitat i l’espiritualitat. Conjuga la dansa expressiva, el moviment harmònic, la música, la dramatització, l’alliberament de la veu, les arts plàstiques, la relaxació, el silenci amb eines terapèutiques incloent el treball energètic i l’alineació dels centres d’energia

El nostre  treball és un catalitzador de l’ harmonització de l’energia per tornar a la nostra part més autèntica.

És un camí cap al ser, per a la vida i per a compartir amb els altres, per a poder acceptar-nos i acceptar les diferències amb els altres, un camí per a reconèixer-nos com a èssers multidimensionals. Ens permet connectar amb les tres fonts; de vida, d’ amor i de llum

Un enfocament per a responsabilitzar-nos de la nostra salut i el nostre potencial creatiu des d’una manera integrar: el cos físic, l’espiritual sense donar l’esquena a les emocions

Anem a la recerca de trobar-nos a gust , deixant els judicis, abraçant la por i la tristor i retrobar l’alegria.

 En aquest sistema es donen la mà la ciència, l’art i l’espiritualitat, sense caure en dogmatismes i veritats absolutes

 

Dades de contacte:

 

Telèfon: 678 42 47 75

Email: espaidelta@hotmail.com

Web: www.rioabierto.cat

 

Laura Perez
LAURA PÉREZ, Sant Carles de la Ràpita

Em dic Laura Pérez Iglesias i sóc xef especialitzada en cuina saludable i macrobiòtica. M’apassiona viatjar i descobrir la cuina de cada racó de món. La meva missió és donar a conèixer les possibilitats que ofereix l’alimentació saludable a través de la meva tasca com a professora, com a xef personal i cuinant en de tota mena de retirs, per tal que puguis gaudir de totes les possibilitats d’una gastronomia saludable i deliciosa al mateix temps.

Xerrada amb petit showcooking on descobrirem la relació entre Alimentació i Estrès

 

Per una banda, obtindrem recursos per incidir de manera positiva en la gestió de l’estrès a través de l’alimentació, aportant idees d’aliments i coccions que ens ajuden a crear un estat d’harmonia i calma i que ens aporten energia de bona qualitat i de llarga durada.
Per l’altra, entendrem per què el tipus d’alimentació actual no afavoreix en absolut a manejar aquesta situació, sinó que, al contrari, fomenta encara més el cercle d’estrès, esgotament i manca d’energia. Veurem quins són els aliments que més ens perjudiquen en aquest sentit i com podem fer petits-grans canvis que beneficiïn la nostra salut física, mental i emocional.
Aportarem també trucs senzills i ràpids per incorporar al nostre dia a dia i acabarem la sessió amb una demostració pràctica de com elaborar unes delicioses trumfes de cacau, dàtil i tè matxa; que degustarem tot seguit. 

Dades de contacte:

 

Telèfon: 626 87 34 84

Email: info@naturalmentlaura.com

Web: http://www.naturalmentlaura.com/

 

M.Carmen Silva
MARI CARMEN SILVA, Sant Carles de la Ràpita

Desde el año 2006 tengo experiencia en las Constelaciones Familiares, primero para mi sanación-evolución y posteriormente para mi formación. En el trayecto de mi aprendizaje tengo varias herramientas para mi vida  personal y laboral: Reiki, técnica metamórfica, masajes terapéuticos, reflexología, shiatsu, tapping, curso de milagros, el transgeneracional.
Trabajo facilitando talleres de Constelaciones Familiares desde el año 2009 en distintos centros y poblaciones. En el año 2016 llevo a cabo talleres para formar en las nuevas Constelaciones Familiares.

Sessió Pràctica: Exercicis sistèmics de Constel.lacions familiars 

 

Todo el grupo se va a ver involucrado en diversos ejercicios sistémicos, de modo que cada uno va a experimentar sanación de distintas formas a lo largo de todo el taller. 

En las Constelaciones Familiares ordenamos el pasado y el presente actual liberando cargas, cerrando líneas temporales y transformando pensamientos limitantes y así construimos cimientos sólidos para nuestra vida. Incrementaremos tu consciencia sobre  patrones recurrentes cerrando ciclos para abrir otros nuevos más eficientes.

 

El trabajo de Constelaciones Familiares une aquello que antes estaba separado. En este sentido se haya al servicio de la reconciliación ,sobre todo con los padres. 

Todo lo evolutivo,las leyes que gobiernan la naturaleza y los sistemas también la sanación no es individual, siempre es colectiva, sistémica y la fuerza de un trabajo, su fuerza liberadora será proporcional a su dimensión sistémica.

Dades de contacte:

 

Telèfon: 620 72 16 56

Email: maricarmensilvalopez@gmail.com 

FB: https://www.facebook.com/mariacarmen.silvalopez.9

 

Luz Marina
LUZ MARINA MONTEALEGRE, Sant Carles de la Ràpita

Desde niña he sido muy curiosa, observadora y he contado con una calma que me ha llevado a investigar y tratar de conocer al ser humano. Actualmente estoy implicada en mi investigación sobre el cerebro, he escrito mi biografía en la que cuento la niñez que tuve siendo criada en uno de los barrios más peligrosos de mi país.

Yendo siempre más allá de lo que mis ojos veían en primer plano, veo y siento a mi familia, desde muy niña, libre e inocente de todo, igual que a todas las personas, y decido enseñarles a confiar más en ellos, dándoles consejos y ayudándoles todo lo posible.

Estudio psicología durante un tiempo en la Universidad, hasta estar cada vez más convencida de que es desde mi propio cambio y amor desde el que sucede todo el cambio global, viviendo con gran amor y pasión todo lo que comparto con mis compañeros de paso por esta vida.

Actualmente me dedico a la masoterapia, al coaching, a la enseñanza de Yoga y de Shakti Dance y al Reiki.

Sessió Pràctica: Shakti Dance

 

Shakti Dance, creado por Sara Avtar, es el Yoga de la Danza. La clase consiste en una serie de estiramientos que comienzan desde el suelo hasta ponerse de pie, y que poco a poco se van convirtiendo en la expresión de la danza con movimientos más rítmicos y graciosos, tanto femeninos como masculinos, dejando expresar estas dos energías de una forma armónica y natural.

A través de la mezcla del yoga y la danza el alumno experimenta cambios evolutivos haciéndole más amoroso, firme, suave, gentil y generoso. También le acerca a un mundo más espiritual, ayudándole a conocerse a sí mismo a través del movimiento.

Dades de contacte:

 

Telèfon: 634 85 63 98

Email: 

FB: 

 

ASSOCIACIÓ REIKI LA RÀPITA, Sant Carles de la Ràpita

Som una organització sense ànim de lucre formada per un grup de persones amb una afinitat comú: el Reiki.
Hem creat un espai de trobada a Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) per a qui vulgui practicar, aprendre o rebre Reiki. 
Les nostres normes bàsiques són el compromís personal i les ganes de compartir. Sempre des de l'amor, la humilitat i la tolerància.


Els nostres objectius:
- Voluntariat de Reiki - reunint voluntaris i formant-los per a portar el Reiki a on sigui necessari.
- Formació de Reiki - realitzant cursos i tallers de Reiki.
- Promoció del Reiki - mitjançant conferències i xerrades 

Sessió grupal de REIKI per a tots els assistents.

Aquesta sessió la realitzaran membres de les associacions de Reiki de la Ràpita i de L'Aldea (TrudisLuz). No obstant si ets persona iniciada de reiki et convidem que t'ajuntes a nosaltres en aquesta especial sessió.

Dades de contacte:

Ens pots trobar a la sala de gimnàs situat al carrer Sant Tomás 68 (local l'assoc. Dones rapitenques) de La Ràpita

Tel. 696919089 - Laura

Email: reikilarapita@gmail.com

Facebook: Reiki la Ràpita

ENRIC MAYALS, Sant Carles de la Ràpita
 

Actualment professor de Qi Gong i massatgista des de l’any 1993. M’haig format en diversos centres, entre ells els més importants son l’Escola de Massatge Manual del Dr. J. Sagrera Ferrándiz i el Heipraktiker institut on vaig estudiar reflexologia podal

Estic diplomat en Naturopatia per l’Escola d’herbolaris i dietètica de Catalunya i haig estudiat Aromateràpia amb perfumistes i aromatòlegs com el  Sr. Joan Cano i El Sr. E. Sainz Bascuñana.

Tots els coneixements adquirits, tant en aromateràpia i fitoterapia com en gran varietat de tècniques manuals ha sigut per aplicar-ho al massatge i millorar-ne la seva eficàcia a l’hora de alleujar el dolor i reduir el patiment de totes aquelles persones que han confiat amb mi durant tots aquets anys.

 

Sessió Pràctica: QiGONG 

 

Practicarem la "sèrie de 14 Moviments per al control de la respiració per armonitzar el fluxe del Qi (energia vital)".

Aquesta sèrie de 14 exercicis és el resultat de l'unió de 2 sèries independents d'origen diferent. Els primers 8 moviments els van desenvolupar els monjos taoístes al temple Wu Dang i els 6 moviments restants es vàren crear al temple budista de Shaolin.

Les dos sèries de moviments es poden practicar de forma independent, també es poden fer sèries de repeticions dels moviments per separat, però és la pràctica de la seria completa la que ens reportarà més beneficis.

Veniu a practicar els 14 moviments i enporteu-vos una mini guia per a practicar-los a casa.

 

Dades de contacte:

Tel.: 649 008 539

Email: slayam68@hotmail.com

Centre: Essencial - C/Marqués de Valterra, 83, entlo. 3ª - La Ràpita

 

Monica Segura
MÓNICA SEGURA, Amposta
 

Va començar al món del ioga quan tenia 20 anys, al 1995, va realitzar diverses formacions de professors , des de llavors  contínuament està formant-se , practicant i compartint els seus aprenentatges arreu d’Europa i Catalunya. Enamorada del plaer d’apendre, practicar, i ensenyar. Sempre disfrutant del plaer de la pràctica del ioga en totes les seves vessants.

 

Sessió Pràctica: yoga per a esportistes 

 

L’objectiu de la classe és prendre consciència de l’allargament de les cadenes musculars, la correcta alineació  i la pròpia consciència corporal. Una sessió per a crear espai interior que ens permetran moviments fluids i lliures i on arribarem a estirar estructures profundes.

Per a persones que es dediquen  a córrer, nedar, anar en bicicleta  o fer qualsevol activitat física i busquen un complement  que millore la seva postura corporal i permeti una apertura del pit, que sovint es va quedant reduïda.

Una classe fresca , dinàmica i alegre  basada en varies modalitats de yoga  que imparteix de manera regular a Iogashala Amposta.

 

Dades de contacte:

Tel.: 654 63 90 06 

Email: iogashala@gmail.com

Centre: Iogashala (Amposta)

 

Sara_2.jpg
Vanesa Iglesias
SARA CASALS COMPANYÓ, Amposta
 

Naturòpata Higienista

Nascuda al berguedà, desde menuda li va agradar el menjar vegetarià, es per això que va treballar varios anys de cuinera. Però va ser quan comença a estudiar Nutrició Natural i Holística que la seva vida li va canviar radicalment per a bé.

"Vaig canviar la meva alimentació i la meva visió de la vida. Aquesta situació em va treure de molta confusió, ja que treballava a un centre de salut amb experts en dietètica i nutrició, i feia un menjar totalment insà.  L’alimentació és molt important, però veia que tenia una part de mi que em costava molt entendré l’actitud de la vida. Alguna cosa havia de canviar."

I aquest va ser el punt d'inflexió que va fer que canviés completament la seva vida, deixant la seva feina i dedicant-se a formar-se com Coach en higiene vita (entenent així la relació entre la part mental, emocional, transpersonal i física de la salut) trobant l'equilibri total i continuant en la formacioó com a Naturòpata Higienista ja que la seva motivació final és acompanyar a les persones a trobar l'equilibri que tothom busca i que és tan necessari a la vida.

VANESA IGLESIAS, Barcelona

Técnica superior en dietetica, Naturópata Higienista, coach en higiene vital, terapeuta floral y maestra de reiki.
 A los 20 años a raíz de tocar fondo tomo conciencia que me siento vacía, que no se quien soy ni que hago en este mundo. A partir de aquí ha sido una búsqueda constante, a través de diferentes herramientas, para saber quien era y desarrollarme como persona.
Fue cuando conecté conmigo, con mi esencia, cuando descubrí lo que me apasiona y me hace vibrar q es acompañar a las personas a pasar por ese tránsito.
Y como dicen que cuando el alumno está preparando llega el maestro, llegó José Antonio, maestro q me transmitió los conocimientos sobre la medicina higienista, la cuál de una manera holística, llega a la raíz del conflicto interno i/o enfermedad viendo resultados en muy corto tiempo.

Xerrada: La Teràpia Higienista

 

EL HIGIENISMO, ciencia de la vida, es una rama de la biología que se encarga de investigar las condiciones de la salud y los medios sobre los que se sostiene y los necesarios para responderla cuando desaparece o se daña.

Sus enseñanzas han sido sacadas a partir de la observación e investigación de la naturaleza, de todas sus formas de vida, de la biología, fisiología, psicología y filosofía del ser humano, en la experiencia de toda la evolución del ser.

“La enfermedad es la consecuencia de una alimentación y un estilo de vida anti fisiológico”.  -Otto Warburg, Premio Novel de Medicina 1931- .

La base de la Terapia Higienista, se centra en economizar y crear energía vital, cesando las fuentes de enervación y adoptando un modo de vida más correcto que nos aporte más energía y por tanto, salud. Debemos tener muy presente que es nuestro estilo de vida el que ocasiona la mayoría de nuestros trastornos y sin esta corrección nunca podremos obtener la auténtica y verdadera Salud.

Dades de contacte:

Tel.: 669 62 53 07 (Sara)

Email:  saracasalsco@gmail.comvanesa.iglesias@hotmail.com

miguel jardi
MIGUEL JARDÍ CHÀFER, Amposta
 

Sóc una persona especialment inquieta i curiosa pel que fa a la relació entre cos i ment.
Aquesta inquietud i curiositat m’han portat a formar-me i informar-me contínuament des de fa 20 anys en diferents tècniques corporals, físiques, propioceptives, emocionals i terapèutiques.
Tinc un centre a Amposta, (Natural Centre) on posem en pràctica totes aquestes inquietuds i tècniques.

Sessió Pràctica: Hipopressius

Coneixerem el treball de Marcel Caufriez, creador del mètode hipopressiu.
Practicarem la gimnàstica hipopressiva aplicada al fitness, amb una bateria de moviments posturals relacionats amb la faixa abdominal, el sòl pèlvic i diafragma. Coneixerem els beneficis d’aquest mètode (reforçar la faixa abdominal, recuperació abdominal desprès del part, combatre la incontinència urinària, els dolors d’esquena, millorar el trànsit intestinal i altres).
R.S.F. Reprogramació sistèmica funcional

 

Dades de contacte:

Tel.: 649 51 57 46

FB: https://www.facebook.com/Natural-Centre-334474903265570/

Centre: Natural Centre (Amposta)

 

Marisa valls
MARISA VALLS i ALBA GARCIA, Roquetes
 

Sobre Marisa Valls:

Des de sempre, la música i el moviment m’han acompanyat al llarg de tota la vida, però després d’haver ampliat la formació del grau professional de música i piano i el títol de llenguatge musical de l’escola de pedagogia musical Mètode Irineu Segarra i el de l’especialitat de mestre d’educació física amb els estudis de Musicoteràpia, he pogut descobrir, com a  musicoterapeuta, una nova dimensió de la música que em possibilita tenir una visió més ampla, més humana, sentida i més viscuda de la música, en aquest moment estic com a mestra i especialista de música – ritme, moviment i dansa, d’educació física i psicomotricitat i com a musicoterapeuta tant a l’escola com a Arjuna,  centre d’assistència  integrativa de les Terres de l’Ebre (Tortosa), gaudint de l’oportunitat de treballar amb xiquets i xiquetes amb qui compartim aprenentatges i experiències de les que ens enriquim mútuament.

Altres formacions que han ampliat i enriquit el meu camp professional han estat el Practitioner i Màster en PNL. Professora tutora en el programa UNED-SENIOR, i també a l’Aula de música Tradicional i en el projecte: la dansa i el circ com a eina educativa. Tutora del Pràcticum I-II de l’Ensenyament de Mestres, URV.

 

Sobre Alba Garcia:

La música ha format part de la meua vida des de ben menuda. Al finalitzar els estudis al conservatori vaig decidir endinsar-me en el món de l’educació i la pedagogia musicals i més tard vaig tenir la sort de conèixer la vessant més terapèutica de la música, especialitzant-me amb el màster de musicoteràpia i podent formar part d’ Arjuna Centre d’assistència integrativa de les Terres de l’Ebre (Tortosa). També sóc mestra d’educació musical temprana pel mètode Gordon i tinc formació en percussió corporal.

 

Actualment, exerceixo com a mestra de música i dansa a l’escola  i pel que fa a l’àmbit terapèutic  treballo en els dos extrems de la vida. Per una banda, realitzo sessions de musicoteràpia en família i d’estimulació musical per a nadons i d’altra banda, comparteixo grans moments musicals amb persones de la 3ª edat.  La música és vida i la vida amb música és més vida.

Xerrada i exercicis pràctics de Musicoteràpia

La Musicoteràpia utilitza la música més com un mitjà, que com un fi en si mateixa, els elements de la música prenen una nova dimensió, deixen de ser elements com a tals per adquirir entitat pròpia amb una funció determinada, esdevenen recursos per ells mateixos, amb el fi d’aconseguir els objectius terapèutics proposats a partir de la intervenció terapèutica de la música (Musicoteràpia) i permetre el creixement i enriquiment personal fent un treball integral de la persona a nivell físic, cognitiu, emocional i social.  

Aquest taller està adreçat a tots aquells que vulguin apropar-se a conèixer més a fons les possibilitats de la música dins d’un procés terapèutic i experimentar la seva influència en la millora del benestar personal a partir de la vivència personal.

  • El que oferirem és una sessió informativa sobre que és i que no és la musicoteràpia a partir de les característiques terapèutiques de la musica.

  • Mostrarem quina és la finalitat de la musicoteràpia i a partir de la pràctica de diferents activitats per arribar a una sensibilització, presa de consciència i valoració de la musicoteràpia aplicada.

  • Coneixerem els seus àmbits d’aplicació.

  • Dotar als assistents d’unes vivències enriquidores que estimulin la seva activitat física, mental, emocional i social.

  • Fomentar la interrelació interpersonal i benestar dins del grup.

  • Enriquir i diversificar la capacitat expressiva, comunicativa i creativa posant al seu abast diferents tècniques i recursos per a un millor desenvolupament integral de la persona.

  • Experimentar amb la música.

  • Musicoteràpia i neurociència: Efectes i aplicacions terapèutiques.

Dades de contacte:

Tel.: 630 55 57 89

Email: marisavalls@gmail.com

Centre: Arjuna (Tortosa)

 

rafa & francesco
RAFA BALAGUÉ, Sant Carles de la Ràpita

A partir del “camí de Santiago” l’any 2010 descobreixo l energia vital “Prana”, la començo a interioritzar i practicar amb el Reiki fins a la seva Maestria en la modalitat  Tibetana “Reiki Usui Shiki Ryoho” de la mà del mestre Diego Accensi.L’any 2015 descobreixo les teràpies Esenies y Egípcies de la mà d Esther Pertegal i Joaquim Marzo, estic tres anys aprenent i practicant fins convertir-me en Terapeuta l any 2017.

FRANCESCO CHIRDO, Sant Carles de la Ràpita

Mi camino de conciencia empieza en el 1999, pero es en el 2002 a través de la alimentación natural y los libros de Daniel Meurois que descubro una nueva manera de mirar a la Vida.Entro en contacto con la red de agricultura natural, permacultura y con la red de curas holisticas y consigo el primer nivel de Reiki.El encuentro con la meditación y el yoga de P. Yogananda impulsa mi ser a buscar un curso naturapático o de masaje y en el 2013 descubro las “Terapias Esenio-Egipcias segun el Metodo Completo de Daniel Meurois y Marie-Johanne Croteau-Meurois” y me diplomo en esta senda sagrada en el 2017, con los formadores Esther Pertegal Poza y Joaquim Marzo.

Xerrada + Sessions Pràctiques Individuals: Teràpies essenies-egipcies 

Les cures de sensibilitat esenia i egípcia constitueixen un enfocament terapèutic global de l'ésser humà, l'origen, sens dubte, es perd en la nit dels Temps.En efecte, tot i que els egipcis contemporanis del faraó Akenaton i els seus hereus directes, els essenis, haguessin contribuït àmpliament estructurant aquestes teràpies, podem dir que les seves arrels no tenen edat.

 

Aquests tractaments van reaparèixer fa més de 30 anys a través de Daniel Meurois en canalització davant d'un grup de familiars i d'amics. Han estat completats per l'aportació de les memòries de la seva esposa Marie Johanne Croteau. Aquest corpus forma avui dia la font més àmplia d'informació existent sobre les Teràpies essènies i Egípcies.

 

Dades de contacte:

Tel.: 656 23 45 39 (Rafa)

 

Miren Nekane
MIREN NEKANE, Amposta

Natural de Navarra pero afincada en Amposta hace más de 18 años, Miren es terapeuta, hipnóloga y escritora entre otras cosas. Una persona que destila vitalidad y energía por todos los lados.

Xerrada Presentació Llibre "Cuentos para ti" - Presentació en prímicia a les Terres de l'Ebre

Miren ens parlarà del seu llibre del que diu: " un llibre que t'ajudarà a trobar l'esglaó perdut de la teva identitat. T'ajudarà a veure el teu mapa interior, per a seguir creixent. Sentiràs l'energia que et regala la mare terra. Caminaràs amb més força. Et sentiràs lliure".

Els que esteu interesats podreu comprar el llibre el mateix día a un preu especial

Dades de contacte:

Tel.: 636 91 64 95

 

bottom of page